Arkitekt med speciale i bæredygtighed er ny projektleder hos Dansk Boligbyg

Jakob Kirkegaard er ansat som projektleder hos Dansk Boligbyg Roskilde den 1. september. Han har en unik profil med særlige kompetencer indenfor bæredygtighed og ressourcestyring.

Jakob Kirkegaard er oprindeligt uddannet arkitekt fra Københavns Kunstakademi i 2004, hvorefter han kom til Hillerød Tegnestue og arbejdede som klassisk arkitekt i en række arkitektfirmaer i 14 år.

I 2018 kom han til TRIO Arkitekter, hvor han fik ansvar for bygherrerådgivning og projektledelse, og i 2020 blev han bygherrerådgiver hos Dominia og var bl.a tilknyttet en totalentreprise med renovering af 300 rækkehuse. I 2021 kom han til Juul & Nielsen rådgivende ingeniører, hvor han blev specialist indenfor tværfaglighed og grøn omstilling.

Jakob Kirkegaard er certificeret DGNB-konsulent og er særlig optaget af bæredygtighed. De mange muligheder for at optimere ressourcerne i byggeprocessen interesserer ham meget. Han har desuden et indgående kendskab til andelsboliger og har siddet i bestyrelsen for sin egen andelsboligforening i mere end 20 år.

Jakob Kirkegaard bor i Hvidovre med sin kommende hustru og har fem børn i alderen et til 17 år. Han har benzin i blodet og elsker klassiske biler og motorcykler. Selv har han en legendarisk Yamaha XS 650 CC fra 1978.