Bjerg Arkitektur A/S fortsætter norsk succes-eventyr

Arkitektfirmaet, der i maj 2016 åbnede nyt kontor i Oslo, starter jubilæumsår som vinder af konkurrencer om nye bæredygtige ’energi-plus-børnehaver’ i Oslo, Romsås og Bærum

 

– Vi har de seneste år stået fadder til udvikling og opførelse af tre store børnehaver med i alt 560 pladser i Oslo, og de seneste måneder har vi sammen med vores norske samarbejdspartnere vundet yderligere tre børnehaver, der opføres i totalentreprise og tilsammen får 440 pladser, som skal stå klar om et års tid.

Det er arkitekt og partner Mark Krebs fra Bjerg Arkitektur A/S, der gør status over firmaets succes som dansk spydspids i udvikling af fremtidens bæredygtige, norske børneinstitutioner – en succes i fortsat acceleration siden firmaet i 2012 vandt konkurrencen om udvikling og opførelse af Oslos første passivhusbørnehave, der stod klar til indvielse i 2013.

– Det har været en fantastisk rejse i tæt samarbejde med vores norske samarbejdspartnere og Oslo Kommune, der – blandt andet med afsæt i byggeriet af vores første børnehaver opført af træ – i starten af 2015 indførte krav om passivhusstandard på alle nye offentlige byggerier, konstaterer Mark Krebs.

Teamwork og samarbejde

Han ser teamwork på tværs i virksomhedens afdelinger, dygtige norske samarbejdspartnere, skarp fokus på kernekompetencer og brugerorienteret konceptudvikling samt et tæt, dynamisk samarbejde med Omsorgsbygg hos Oslo Kommune som afgørende elementer i firmaets norske succes og fortsætter:

– Sammen har vi tilført norske traditioner for træbyggeri med sunde materialer en ny miljø- og energimæssig dimension, som har vakt betydelig anerkendelse og været med til at bane vej for, at Norge i dag står som foregangsland for bæredygtigt og energioptimeret byggeri.

BREEAM certificerede ’Plushuse’

De nye norske børnehaver fra Bjerg Arkitektur A/S, der i 2017 fejrer 30 års jubilæum som pioner indenfor bæredygtigt byggeri, opføres efter den norske ’Plushus-definition’ og BREEAM certificeres til klassen ’very good’.

Den ene børnehave, der får plads til 108 børn og skal stå klar i foråret 2018 opføres i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand, den anden børnehave til 126 børn opføres ved Romsås og skal ligeledes stå klar i foråret 2018, mens den tredje nye børnehave, der får legeplads på taget og udsigt over Oslofjorden, opføres på Fornebu i Bærum Kommune og skal stå klar til 216 børn medio 2018.

Bæredygtige polske palmer

Bjerg Arkitektur, der med arkitekt Kjeld Bjerg i spidsen for 34 medarbejdere fordelt på afdelinger i København, Hjørring, Aalborg, Oslo og Warzawa, er i øvrigt også topaktuel som vinder af en ny bæredygtig børnehave på 800 kvadratmeter i den polske by Namysłów nær Wroclaw.

Børnehaven, der finansieres af Velux Fonden og udvikles for Polish Fundacja Elementarz, bliver opført i træ og skal stå klar til indflytning i efteråret 2018.

Rammetekst:

Herhjemme er Bjerg Arkitektur blandt andet aktuel med ny energioptimeret glasfacade til Rønne Sygehus, træboliger i Ringkøbing og Smørum, et fleretagers domicilbyggeri i passivstandard med bærende konstruktioner i Cross Laminated Wood, samt børnehaven Bakkelandet i Aalborg, der opføres i træ og certificeres som landets første institution i DGNB-PLATIN.