Bjerg Arkitektur A/S viser Oslo passivvejen

Bjerg Arkitektur A/S spydspids i norsk passivhusstrategi

Danmarks førende specialist i passivhusbyggeri, vinder for tredje gang konkurrence om udvikling af nye passivhusbørnehaver i Oslo, der har besluttet at alle offentlige byggerier fra 2015 skal udføres som passivhusbyggeri.

Bjerg Arkitektur A/S har succes i Oslo, hvor virksomheden netop har vundet den tredje konkurrence om fremtidens børnehaver i passivhusstandard. Byggeriet af den nye børnehave til 55 millioner norske kroner går i jorden om otte måneder og skal stå klar til indflytning i august 2016.

 

– Vi har arbejdet målrettet på at vinde fodfæste på det norske marked siden 2012, og vi er selvfølgelig stolte over nu for tredje gang at vinde en konkurrence om udvikling af en stor passivhusinstitution i den norske hovedstad, konstaterer arkitekt MAA og partner Mark Krebs fra Bjerg Arkitektur A/S i en kommentar og fortsætter:

– I juli slog vi i samarbejde med Oslo Kommunes Omsorgsbygg og entreprenørvirksomheden Georg Andreasen & Sønner dørene op for den første norske passivhusbørnehave på 1200 kvadratmeter, vi er langt fremme med hovedprojekt til Oslos anden børnehave på 2000 kvadratmeter i passivhusstandard, og vi tager nu hul på udvikling af forprojekt til byens tredje børnehave i passivhusstandard.

– Vi vandt den nye børnehave, der bliver på 2000 etagemeter og opføres i to etager med udvendig beklædning af bæredygtige præfabrikerede træelementer, med prædikatet ’bedste pris’, ’bedste arkitektur’, ’bedste tekniske specifikationer’ og ’bedste funktionalitet’, supplerer arkitekt MAA/RIBA Maria Bjerg Nørkjær, der sammen med Mark Krebs udgør hjørnesten i arkitektfirmaets norske børnehaveteam.

De to arkitekter pointerer, at den nye børnehave, der med et samlet anlægsbudget på 55 millioner norske kroner skal står klar til indflytning i august 2016, ligesom de to øvrige Oslo-børnehaver udviklet af Bjerg Arkitektur – som for øvrigt er på banen i endnu en konkurrence om Oslo’s fremtidige børnehaver – opføres i passivhusstandard efter den engelske ’Breeam-Nor’ standard ”Very Good”.

Rammetekst:

Bjerg Arkitektur A/S understreger med sit tredje norske vinderprojekt arkitektfirmaets unikke kompetencer indenfor design og udvikling af passivhuse og værdibaseret, energioptimeret arkitektur, der med mennesket i fokus på samme tid sikrer høj funktionalitet med flydende overgange fra inde- til udeliv, et optimalt indeklima med masser af frisk luft og minimale fremtidige driftsomkostninger til energi og vedligehold.

Billedtekst – 3Dfoto af det seneste vinderprojekt:

Bjerg Arkitektur A/S har succes i Oslo, hvor virksomheden netop har vundet den tredje konkurrence om fremtidens børnehaver i passivhusstandard. Byggeriet af den nye børnehave til 55 millioner norske kroner går i jorden om otte måneder og skal stå klar til indflytning i august 2016.