Erfaren fabrikschef skal sætte produktionen i system

Hos ODIN Engineering produceres unikke forretningskritiske løsninger til internationale produktionsvirksomheder. I det er en specialmaskine – i ét eller meget få eksemplarer, som skal være effektive, pålidelige og med levering til aftalt tid. Med 34 års erfaring fra andre specialiserede produktionsvirksomheder skal Bent Thybo sikre sammenhæng og fremdrift i produktionen.

”De løsninger, som ODIN udvikler, er helt unikke. Og de komponenter, specialmaskinerne består af, er oftest specialfremstillet af os selv eller af betroede underleverandører. Hver maskine er på en spændende rejse her hos os – fra de første møder med kunden til den endelige levering,” forklarer Bent Thybo.

Fabrikschefen har ansvaret for, at produktion, montage og service forløber optimalt. Dvs. Bent Thybo skal sikre, at vores dygtige og erfarne medarbejdere får mulighed for at bidrage med deres viden og ideer, at maskinparken udnyttes fornuftigt, og de nødvendige materialer og komponenter er til rådighed rettidigt. Desuden skal kunden kunne følge processen på netop deres løsning og have leveret til aftalt tid. Vel at mærke en forretningskritisk specialmaskine med en oppetid tæt på 100 procent.

Stor opfindsomhed og engagement

”Jeg startede hos ODIN i maj 2022, og har følt mig godt tilpas fra starten. Her omgiver jeg mig med nogle meget opfindsomme, dygtige og engagerede kolleger,” siger Bent Thybo.

”Det er en stor glæde for mig at opleve, vi ikke nøjes med at tale om at involvere alle medarbejdere. Hos ODIN gør vi det faktisk. Vi har såkaldte hyttemøder – inspireret af Siriuspatruljens måde at arbejde på,” siger han. Bent Thybo er overbevist om, at hyttemøderne er en vigtig faktor, når det gælder om at fastholde og motivere dygtige medarbejdere. I hytten tømmer man rygsækken og taler om styrker, udfordringer og problemer. En anden faktor er selve arbejdet:

”Hos ODIN er det en nødvendighed at tænke ud af boksen, og vi bruger mange ressourcer på at finde frem til de bedste løsninger. Hver gang. Vi gør meget ud af at inspirere de dygtige medarbejdere til at være en del af dette kreative arbejde,” siger Bent Thybo.

Forudsætningen for at sætte flere ting i system

Bent Thybo kommer med en rygsæk af 34 års erfaring fra jobs i produktionsledelser i større og mindre produktionsvirksomheder. Som nyuddannet produktionsingeniør begyndte han de første fire år af sin karriere i 1988 som leder af produktionsforberedelse hos Aasted i Farum.

”Jeg har en del erfaring, når det gælder om at implementere produktionsprocesser og bruge ERP-systemer til at skabe overblik og mulighed for at tage gode beslutninger. ODIN vil gerne fortsætte med at udvikle og forfine sine processer kontinuerligt. Så vi analyserer mere detaljeret og indfører nogle flere systemer og processer, som medarbejderne kan støtte sig til,” siger Bent Thybo.

ODIN Engineering er med tredje generation Rasmussen ved rattet

”Hos vores kunder er det ejerleder Mads S. Rasmussen, som tegner butikken. ODIN har eksisteret som familievirksomhed i tre generationer og i mere end 60 år,” siger Bent Thybo og tilføjer:

”Det er en force at have Mads på fabrikken. Han er jo opvokset her og kender kunderne rigtig godt, og for ham er det også vigtigt, der er dygtige folk i ODIN til at overdrage til, og som får tingene til at ske i praksis. Personligt er jeg meget glad og ydmyg over at få den mulighed.”

En aktiv fynbo

Bent Thybo fylder 60 år i december. Han bor i Årslev på Fyn med sin hustru. De har to voksne drenge, som er gået i fars fodspor som ingeniører, og en 18-årig hjemmeboende datter. Bent nyder aktive ferier. Ski om vinteren og sejlbåd om sommeren i både Danmark og Grækenland, hvor familien har anparter i to både. Han holder sig i form ved blandt andet at løbe og cykle og bruger desuden fritiden med familien og en stor vennekreds.