Miljø-certificeret dansk træfiberisolering hitter

– CO2 udslip er i fokus, og efter som nicheprodukt at have stået i skyggen af de traditionelle og ganske ressourcekrævende mineraluldsprodukter har markedet de seneste år fået øjnene op for muligheder og fordele ved at isolere med træfibre.

– Både når det gælder nybyggeri og renovering oplever vi en markant øget efterspørgsel, ordreblokkene bugner, og produktionen kører i højt gear – i årets første måneder har vi øget produktionskapaciteten væsentligt.

Det er salgs- og marketingschef Kenneth Klausen fra Thermocell A/S, der som eneste danske producent af FSC-certificeret træfiber-isolering har skruet op for produktionen for at imødekomme miljøbevidste bygherrer – ikke bare i Danmark, men også i vore skandinaviske nabolande, England og Tyskland.

– Rygtet om Thermocells enestående arbejdsmiljø- og brugervenlighed spreder sig som ringe i vand på tværs af grænserne. Vi har hver eneste uge forespørgsler fra udlandet.

En god cirkel

Kenneth Clausen pointerer, at Thermocell som naturens eget produkt binder CO2, og han understreger, at alt træ til produktionen kommer fra bæredygtige, nordiske skovbrug, der bearbejdes i en højeffektiv og miljøvenlig produktion, som er langt mindre ressourcekrævende og CO2-belastende end produktion af andre isoleringsprodukter.

– Træmassen udgør 95 procent af de færdige isoleringsmaterialer og indgår i naturens eget kredsløb. Graver man isoleringen ned i haven, formulder den og forsvinder. Træisolering går direkte ind i kredsløbet uden aftryk på klimaet, men sætter fremtidens standarder for indeklima og boligkomfort, energiforbrug og håndværkervenlighed.

– Der kalder vi en god cirkel, konkluderer Kenneth Klausen og tilføjer, at isolering af miljørigtige træfibre, der både produceres som løs uld til indblæsning og skræddersyede måtter til montage, ikke sætter sig i huden og kan håndteres helt uden sikkerhedsudstyr.

 

Rammetekst:

Den FSC-certificerede, danske træfiber-isolering fra Thermocell blev – efter nogle år i mineraluldens skygge som miljøvenligt nicheprodukt til brug ved krævende restaureringsopgaver af blandt andet Marselisborg Slot – i foråret landskendt i forbindelse med tv-udsendelse om byggeriet af Signe Slot Vennebjergs super miljørigtige sommerhus, er vokset ud af nichen og oplever markant stigende efterspørgsel til både danske, skandinaviske og europæiske byggerier.

Ikke mindst når det gælder indblæsning af miljøcertificeret træfiberisolering af lofter, bjælkelag, osv. i private parcelhuse oplever Thermocell en massivt øget interesse fra miljø og energibevidste kunder, der ifølge Kenneth Klausen fra Thermocell typisk bliver positivt overraskede over arbejdsprocessen.

– Al håndtering af træisoleringen foregår på lastbil eller trailer, hvor maskinen, der bruges til indblæsning er monteret. Det gør arbejdsprocessen hurtig og affaldsbesparende, samtidig med at der opnår en særdeles effektiv isolering, fordi træfibrene lægger sig tæt om konstruktionstømmer og rørinstallationer.

– Der foregår ingen materialetilskæring, så intet går til spilde Isoleringen blæses helt ud i de yderste hjørner uden revner eller sprækker og lukker effektivt alle unødvendige kuldebroer, så det er slut med træk og utilsigtede unødvendigt varmetab.

 

 

Billedtekst:

– Det betaler sig at være miljøbevidst. Anerkendte nordamerikanske studier viser, at træfibre isolerer 25-30 procent bedre end mineraluld, og sikrer et forbedret indeklima, fordi huset kan “ånde” gennem diffusionsåbne dampspærrer, konstaterer Kenneth Klausen fra Thermocell Danmark, der som eneste danske producent af FSC-certificeret træfiber-isolering oplever markant stigende efterspørgsel også fra udlandet.