ODIN Engineering skitserer opfindelser, som ikke er mulige – endnu

ODIN Engineering har eksisteret i 60 år. Det er dog ikke det, maskinfabrikanten fokuserer på, når de inviterer til åbent hus den 1. oktober. ODIN ser fremad, og temaet er derfor: ODIN Engineering frem mod 2081. I den anledning har ODIN udviklet skitser til 12 opfindelser, som ikke er mulige nu, men som ODIN måske kommer til at udvikle en dag.

Hos ODIN Engineering er man ikke som alle andre. Virksomheden har eksisteret i 60 år. Det er dog ikke dét, der markeres, når den byder kunder, samarbejdspartnere og venner af huset indenfor til reception den 1. oktober. Temaet for dagen vil nemlig være: ODIN Engineering frem mod 2081. Mads S. Rasmussen, CEO hos ODIN, siger:

”Fortiden er hyggelig, men det er fremtiden, der interesserer os mest. Vi har altid set fremad hos ODIN. Fremad mod nye teknologier, innovation og smartere måder at udvikle forretningskritiske maskiner og løsninger til vores kunder på, som også holder i mange år både teknologisk og mekanisk. Derfor fejrer vi ODIN’s kommende 60 år, ODIN frem mod 2081, i stedet for at se tilbage. Altså et kig i krystalkuglen.”

Futuristiske opfindelser, som ikke er mulige – endnu

Hvordan illustrerer ODIN Engineering så sin virksomhed anno 2081? Slagelsevirksomheden har haft en bred skare af medarbejdere til at bidrage ved en workshop, hvor man i fællesskab fandt frem til 12 futuristiske opfindelser. Disse har verden ikke set endnu, men måske er det løsninger, som ODIN en dag kommer til at udvikle. Nogle af fremtidsløsningerne eller -opfindelserne fremstår måske en smule vilde, men Mads S. Rasmussen understreger, at ODIN ofte arbejder med vilde ideer som en del af processen for at finde den optimale løsning til vores kunder.

”Nogen tror måske, at det bare er for sjov, når vi bruger en hel dag på sådan et projekt. Men det er faktisk sådan, vi arbejder til dagligt, når vi udvikler løsninger til vores kunder. Vi samler et stort hold, og rammerne er fri leg. Der er aldrig dumme forslag, og vi bygger videre på hinandens kreative tanker,” siger Mads S. Rasmussen og fortsætter:

”ODIN’s mantra er, at det er nemmere at tæmme en vild idé end at få liv i en kedelig idé. Sådan er det i dag, og sådan vil det også være i 2081. Vi skubber hele tiden til forståelsen af, hvad der er muligt og ikke muligt. Det er i dette spændingsfelt, vi arbejder og trives.”

ODIN skitserer samfundsnyttige løsninger

De 12 fremtidige løsninger har alle et samfundsnyttigt formål, forklarer Mads S. Rasmussen. Vil man se alle ideer, må man komme til åbent hus hos ODIN Engineering den 1. oktober, hvor de bliver præsenteret. Her kan man desuden blive klogere på, hvordan ODIN er kommet frem til løsningerne, og hvad der mangler af viden og teknologi, før ODIN kan bygge dem.

Man kan dog få et lille indblik her, hvor sløret løftes for en enkelt idé:

Affaldsopløser på atomniveau: Maskinen nedbryder affald til atomer. Jo tættere på de grundstoffer, som er i materialet, jo flere er mulighederne for genanvendelse.

Åbent hus på Elmedalsvej i Slagelse

Hele åbent hus-arrangementet bærer præg af det nørdede maskinbyggerhus, som ODIN Engineering også ynder at kalde sig – lige fra invitation på SoMe til mailinvitationer. Kig forbi virksomhedens hjemmeside og se den fine invitation til åbent hus. Bemærk, at ODIN ikke ønsker sig fysiske gaver, men derimod ser ODIN hellere, at der gives en donation til Kræftens Bekæmpelse til fordel for forskning. En sygdom, som er kommet tæt ind på livet af mange – både som kræftpatient, som pårørende eller kollega. Kontonummeret er tilgængeligt på deres webside: www.odin-engineering.dk/kigger-du-forbi.