Regnskab: Vækst på top- og bundlinje efter et udfordrende år

Det netop offentliggjorte regnskab for BASE Erhverv, der som hoved- og totalentreprenør opfører erhvervsbyggerier i hele landet, viser igen fremgang i både omsætning og resultat. I 2021/22 omsatte virksomheden for ca. 448 mio. kr. og fik et resultat før skat på 12,1 mio. kr.

”Vi er meget tilfredse med at kunne fortsætte vores stabile vækstrejse og skabe overskud igen. På trods af de udfordringer, som hele byggebranchen har oplevet i det forgangne år,” siger direktør Klaus Rønslev og tilføjer:

”Det er også en stor glæde for mig, at mange af vores kunder vælger at samarbejde med os år efter år. Det beviser, at det kan betale sig at have det langsigtede syn på tingene og være åbne og løsningsorienterede i samarbejdet med bygherrerne.”

Et uforudsigeligt og udfordrende år

Det seneste års tid har uden sammenligning været det mest uforudsigelige i branchen siden BASE Erhvervs etablering i 2003. Året bød både på historisk travlhed, knappe ressourcer, krig, pandemi, nye certificeringsordninger og mangel på arbejdskraft. Dertil kommer store prisstigninger på materialer.

”Trods de mange udfordringer har vi formået at holde snuden i sporet og løst de problemer, der er opstået. Vores regnskab er resultatet af dedikerede medarbejderes utrættelige indsats. Og det er glædeligt, at vi fastholder og udvider vores stærke team af medarbejdere, der er hele kernen i vores succes,” siger Klaus Rønslev.

Partnering og åbne kalkulationer sikrer stor aktivitet

Det uforudsigelige marked får indflydelse på branchen i den kommende tid, og mange bygherrer har allerede trykket på pauseknappen. Det til trods, ser det kommende år særdeles spændende ud i BASE Erhverv. Virksomheden har i en lang årrække samarbejdet med bygherrerne i partnering med åben økonomi, og denne samarbejdsmodel viser sig nu at være meget robust.

Den fuldstændige gennemsigtighed giver tryghed hos BASE Erhvervs kunder – ikke mindst i et marked med store udsving. Aktuelt er virksomheden i færd med at indgå aftale om fem nye byggerier, der også gennemføres i partnering.

Grøn omstilling og certificering

BASE Erhverv er godt på vej med flere bæredygtigheds-certificerede projekter – eksempelvis det knap 80.000 m2 store lager til Normal, som skal DGNB-guld certificeres. Virksomheden har nedsat et bæredygtighedsudvalg, der skal arbejde for et grønnere og mere bæredygtigt BASE Erhverv.

Glade og dedikerede medarbejdere skaber resultater

”De resultater, vi skaber, kan kun lade sig gøre med dygtige og dedikerede medarbejdere, der alle kender værdien af deres indsats for holdet. Vi går op i at være en af de bedste arbejdspladser – ikke bare inden for byggeriet, men i hele Danmark,” siger Klaus Rønslev og tilføjer:

”Vores ordrebog er særdeles lovende, og med vores stærke team af kompetente medarbejdere   forventer jeg, at det kommende års resultat bliver på niveau med eller lige over det netop afsluttede rekordår,” siger Klaus Rønslev.

Hoved- og nøgletal for Base Erhverv:

 2021/222020/212019/202018/19
Omsætning (t.kr.)447.702301.477247.964209.279
Nettoresultat (t.kr.)12.06211.8626.5467.636
Egenkapital (t.kr.)34.99729.78922.67919.599
Soliditetsgrad25,8%34,0%35,6%30,4%
Ansatte (antal fuldtidsans.)23191614

Eksempler på BASE Erhvervs byggerier

Blandt de byggerier, som BASE Erhverv har afleveret i perioden, er eksempelvis en udvidelse af OK’s hovedkontor i Viby J med 2.200 nye kvadratmeter til mellem 60 og 80 nye kontorpladser, syv mødelokaler, heraf et konferencelokale med plads til 80 personer, samt en større og mere moderne kantine. Dertil kommer en ny kælder i sammenbygningen med den eksisterende bygning.

Virksomheden har også afsluttet en udvidelse af Albertslund Idrætsanlæg med opførelse af en ny 1.680 kvadratmeter stor idrætshal med tribune, samt forlængelse af foyer og opførelse af toilet og depotfaciliteter.

I foråret 2021 påbegyndte BASE Erhverv desuden opførelsen af et nyt klubhus til Brøndby IF i form af ny tilbygning til det eksisterende klubhus, nyt lager, ny foyer, samt ombygning af de eksisterende omklædningsfaciliteter og facaderenovering af det bestående klubhus. Projektet indeholder yderligere fire optioner omhandlende tribune overdækning, indgangsportal, udvidelse af balkon samt en overdækning. Alt sammen imens stadion, træningsbaner og det eksisterende klubhus er i drift. Samlet berøres ca. 2150 kvadratmeter under tag.

BASE Erhverv afleverede det første klimavenlige og bæredygtige Biltema-varehus i Hjørring i 2020. Det var Biltema-bygherren yderst tilfreds med. Derfor er BASE Erhverv aktuelt i færd med at etablere endnu tre varehuse. I januar 2022 blev det andet Biltemavarehus i Thisted afleveret, og det tredje blev afleveret i Herning i maj 2022. Medio 2022 afleveres det fjerde Biltema-varehus, denne gang i Kalundborg.

Ydermere er BASE Erhverv i fuld gang med opførelsen af et 78.000 kvadratmeter stor lager til Normal i Hedensted, det største byggeri i virksomhedens historie. BASE Erhverv har tidligere bygget nyt hovedsæde i Skanderborg til Normal.