Sektionsdirektør fra MT Højgaard rykker til BAM Danmark A/S

– Vi er stolte over at byde Rasmus Hyldekvist Jensen velkommen i BAM Danmark. Rasmus har frem gennem karrieren været rundt i alle hjørner af byggeriet og kommer med en ballast af branchens stærkeste kompetencer indenfor ledelse, nybyggeri og styring af store totalentrepriser.

– Det er en ansættelse, vi kun har håbet på som en mulighed, og der er ikke tvivl om, at vi med hans erfaring, kompetencer og ambitioner får et stærkt og styrket afsæt for de kommende års fortsatte udvikling frem mod en position som en af landets førende totalentreprenører.

Det er administrerende direktør Bo Svendsen fra BAM Danmark A/S – netop nu blandt andet aktuel som totalentreprenør på 3 store skoler i hovedstadsområdet – der i en kommentar byder velkommen til Rasmus Hyldekvist Jensen, der er ansat som produktionsdirektør og medlem af selskabets ledelse.

Drømmejob
– Det er et drømmejob, hvor jeg får en enestående mulighed for som medlem af ledelsen at udfolde mine kompetencer på et overordnet niveau i en effektiv organisation med et solidt økonomisk bagland, korte beslutningsveje og et stærkt, kulturelt fællesskab baseret på gensidig tillid og respekt. Det glæder jeg mig rigtig meget til at blive del af, fastslår Rasmus Hyldekvist Jensen og fortsætter:

– Ved at forene krav om tålmodigt samarbejde, kvalitet og kompetencer har BAM Danmark på få år vundet et solidt fodfæste som totalentreprenør for offentlige bygherrer, og virksomheden fremstår med tre store skoler på tegnebrættet ikke mindst som spydspids indenfor udvikling af fremtidens bæredygtige undervisningsinstitutioner.

– Det er opgaver, som både i udviklingsfasen, projekteringen og i gennemførelsen stiller store krav om kreativ fornyelse, der kan bredes ud til stort set alle andre områder i byggeriet, og det afspejler medarbejdernes ønsker om og lyst til fortsat personlig og faglig udvikling.

Udvikling er ’driver’
– Og, pointerer Rasmus Hyldekvist Jensen, udvikling er min ’driver’. Vi skal hele tiden og i alle sammenhænge blive bedre og dygtigere til at skabe værdi, der gavner alle led i kæden, og jeg ser det som ledelsens fornemste opgave at skabe rammene for udvikling, som skaber værdi i projekterne, ved at respektere og udnytte menneskers forskelligheder som en styrke for den enkelte og for helheden.

– For vi skal være her alle sammen. Det skal være både sjovt og inspirerende at gå på arbejde, og det er ledelsens opgave med positiv anerkendelse, tillid og tildeling af motiverende opgaver at sikre de bedste vilkår og rammer for den enkeltes udvikling og den dygtiggørelse, som er grundlaget for at generere merværdi i de byggerier vi skaber, konstaterer Rasmus Hyldested Jensen og understreger, at et vellykket byggeprojekt skal skabe værdi for alle parter.

En for alle og alle for en
– Et godt og vellykket projekt skal ende med en tilfreds bygherre og glade brugere, det skal skabe værdi for vores virksomhed, og det skal skabe stolte medarbejdere hele vejen fra tegnebrættet til yderste led på byggepladsen.

– Det kræver dygtige medarbejdere, hvor alle led i en indbyrdes afhængighed udvikler sig sammen mod et fælles mål. Det er ’én for alle og alle for én’, og det er ledelsens job at aflæse mulighederne med henblik på at tilrettelægge rammerne for et forløb, der sikrer, at de rette kompetencer gennem hele forløbet sættes i spil på rette tid og sted.

Fingeren i jorden
– Det er lidt ligesom dirigenten foran harmoniorkestret: Indsatserne kommer fra medarbejderne, og det er lederens opgave at orkestrere sammenhængen, der skaber helheden.

– Derfor er det afgørende at kende og forstå medarbejderne og deres kompetencer, samt den verden, de trives i, og selv om jeg med afsæt i tyve års erfaring fra alle hjørner af byggebranchen har en klar holdning til, hvordan tingene skal se ud, starter jeg selvfølgelig med at stikke fingeren i jorden for at lære medarbejdere at kende og få BAM-kulturen helt ind under huden, slutter Rasmus Hyldekvist Jensen.

Fra entrepriseleder til sektionsdirektør
Rasmus Hyldekvist Jensen, der fra starten af februar tager hul på et nyt kapitel i karrieren som produktionsdirektør og medlem af ledelsen i BAM Danmark, har med et målrettet fokus på ledelse gennem 20 år i MT Højgaard – senest 4 år som sektionsdirektør med ansvar for privat nybyggeri – været rundt i alle hjørner af byggebranchen.

Rasmus Hyldekvist er uddannet Diplomingeniør fra DTU i Lyngby 1999 og startede samme år med ’jord på støvlerne’ som entrepriseleder i Monberg og Thorsen.

Dermed var vejen banet, og i 2011 kaldte koncernen med job som projektchef i Anlæg og Beton, hvor Rasmus Hyldekvist Jensen blandt andet deltog i opførelse af kontordomicil for KPMG (nu EY) på Frederiksberg – et totalentreprise-projekt på 33.000 m2 kontor og 22.000 m2 parkeringskælder.

I 2014 tog Rasmus Hyldekvist Jensen parallelt med opstart af 3 års lederuddannelse på DTU næste step op gennem koncern-hierarkiet med udnævnelse til seniorprojektchef og ansvar for byggeriet af plejecenter med 108 plejeboliger, sundhedshus, varehus og p-kælder i Albertslund – ni måneder senere indtog han i 2015 stillingen som sektionsdirektør i koncernens afdeling Nybyg Privat.

Dermed kunne Rasmus Hyldekvist – efter tyve år i MT Højgaard – blandt andet sætte kronen på værket med ansvar for byggeriet af nyt domicil til Nordea i København og boliger til PFA i Hillerød samt videreuddannelser fra IMD Business School i 2019.

I øvrigt: Trods karriere med lange dage og mange timer på jobbet er Rasmus Hyldekvist Jensen – tidligere maratonløber og spejder og i dag dedikeret håndboldtræner for drengene på U11 og U13 i Vallensbæk Håndboldklub – med egne ord et familie-mennesker med hang til hygge sammen fru MajBrit og børnene Line på 18 år og Jeppe på 11 år i hjemmet tæt på naturen omkring boligen i Vallensbæk.