TL Byg A/S partner i stor nordisk film-satsning

Danske akustik-specialister håndplukket til delvis renovering af Oslos største biograf samt nyopførelse af store biografcentre i Aalborg Syd og FrederikssundSildebroen i Frederikssund

– TL Byg A/S har blandt andet i forbindelse med opførelse og aptering af det nye Musikhus i Aalborg opbygget enestående kompetencer indenfor akustik og lyd, men virksomheden har samtidig vist sig som en troværdig og innovativ samarbejdspartner, der går til opgaverne med et stort og begejstret engagement med henblik på at udvikle og skabe løsninger i højeste kvalitet.

– Det er kompetencer og værdier, vi gerne vil associeres med. Vi går højt op i, at brugerne af vores biografer får den bedst mulige oplevelse.

Det er projektleder Per Jakobsen fra Nordisk Film, der som led i en massiv skandinavisk satsning gør status på opførelse af nye biografcentre i Frederikssund og Aalborg samt delvis renovering og modernisering af premierebiografen Colosseum i Oslo – opgaver, der gennemføres i totalentreprise med en betydelig egenproduktion af nordjyske TL Byg A/S.

– Vores opgaver i forbindelse med delvis ombygning af Oslos største biograf gennemføres som en hastesag på bare seks uger og afsluttes planmæssigt medio maj. I Aalborg har vi netop taget første spadestik, vi er klar til gå at starte i Frederikssund, og begge danske biografer er klar til brug næste år, supplerer direktør i TL Byg Jens Nielsen og pointerer, at Aalborg-firmaet i forbindelse med opgaverne har etableret et biografteam af nye og erfarne medarbejdere.

Nyt team af biografspecialister

– Vi har samlet virksomhedens viden og kompetencer inden for akustisk i et nyt biografteam, der – i et teamwork mellem medarbejdere med dybgående akustisk erfaring fra opførelse af Musikhuset i Aalborg og syv, unge konstruktører med solide kompetencer indenfor digitalt byggeri – dels skal følge projekterne helt til dørs og dels opsamle ny viden og knowhow med henblik på gennemførelse af tilsvarende opgaver i årene frem.

– Parallelt med fladskærmens indtog i de danske hjem, har modernisering og nybyggeri af biografer stået lidt i stampe, men vi tror, at den moderne biograf med stort lærred, højopløste film og store lydoplevelser står foran en renaissance, og vi ser nybyggeri og renovering af biografer som et nyt specialeområde i virksomheden, konstaterer Jens Nielsen og understreger, at målet er at udvikle landets mest kompetente biografteam.

– Det handler ikke om volumen, for vi har ikke ambitioner om at blive størst. Vi vil være kendt som de bedste, når det gælder om at sikre optimale akustiske forhold i fremtidens biografer, og som entreprenør-partner for Nordisk Film har vi den bedst mulige platform for at nå vores mål, fastslår Jens Nielsen.

– Men, understreger direktøren fra TL Byg A/S, nu sætter vi alle kræfter ind på at indfri og overtrumfe forventningerne i forbindelse med opgaverne i Oslo, Aalborg og Frederikssund, og det ligger i kortene, at vi på lidt længere sigt bliver koblet på nyindretning og modernisering af en række norske biografer, som over det seneste halvandet års tid er blevet opkøbt af Nordisk Film.

– De norske biografer er ikke fulgt med tiden og lever ikke op til dagens krav, fortsætter Per Jakobsen fra Nordisk Film.

– På den baggrund er der opbygget et stort behov for en kraftig opgradering, der kan tilgodese publikums forventning om tilgængelighed, stor lyd og højopløste billeder på det store lærred, og de forventninger satser vi på over de kommende år at indfri sammen med TL Byg A/S, bekræfter Per Jakobsen.

Udvider brugstid af indkøbscentre

Per Jacobsen pointerer i øvrigt, at byggeriet af de to nye danske biografer integreres som nye oplevelsescentre i eksisterende shoppingcentre og forventes at skabe positive synergier til gavn for både forretninger og de handlende.

– Både Sillebroen i Frederikssund og City Syd i Aalborg tilføres en ny unik og moderne oplevelsesarkitektur med meget udfordrende konstruktioner, der i tæt samspil med de eksisterende bygninger åbner sig mod omgivelserne og skaber merværdi til nærområderne.

– Men derudover tilfører vi centrene nye oplevelser og udvidede brugsværdier med lang åbningstid, ligesom vi selvfølgelig forventer at de nye biografcentre i ikke ubetydelig grad vil tiltrække flere mennesker og øget omsætning til både Aalborg Syd og Sildebroen, slutter Per Jakobsen.

De tre biografcentre

Nordisk Films premierebiograf Colosseum med fire sale i Oslo gennemgår en foryngelse og ombygges delvis af TL Byg med Cowi som rådgivende ingeniør og skal stå klar medio maj 2015.

Det nye biografcenter i Aalborg er tegnet af Mangor & Nagel, og opføres for Nordisk Film med seks sale som en integreret del af shoppingcenter City Syd. TL Byg er totalentreprenør med Frandsen og Søndergaard A/S som rådgivende ingeniør og biografcenteret skal stå klar i marts 2016.

I Frederikssund opføres og integreres det nye biografcenter, der får fire sale og skal stå klar i juli 2016, i Shoppingcenter Sillebroen. Det er tegnet af Mangor & Nagel, TK Development er bygherre, og TL Byg A/S er totalentreprenør med Jordan Akustik A/S som rådgivende ingeniør.

Den samlede byggesum for de tre projekter er et stort tocifret millionbeløb.